Startersdagen

 

De starters van nu zijn de ondernemers van de toekomst!

West-Brabant Business organiseert sinds 2015 de vernieuwde startersdag vol met kennisdeling, inspiratie gericht op drie soorten starters: Pre-starters, opstartende starters en ondernemers met een jong bedrijf tot maximaal 3 jaar. Ieder evenement wordt door de weeks in de avonduren regionaal gehouden en gemiddeld bezocht door minimaal 100 tot 150 starters die behoefte hebben aan hulp en ondersteuning. De kracht van dit concept zit hem in het regionale karakter met bedrijven en overheden die als geen ander de regio kennen. Daarnaast wordt met het kleinschalige karakter veel meer persoonlijke gesprekken gevoerd dan bij evenementen gericht op de “massa”. De evenementen zijn (met uitzondering van consumpties) gratis toegankelijk voor de starters. Per jaar vinden er startersdagen plaats in Bergen op Zoom en Roosendaal

Kennispartners

Een startersdag bestaat uit verschillende soorten kennispartners en in verschillende vormen. Deze worden gevormd door landelijke en regionale organisaties en overheden. Allen met het doel om starters verder te helpen in het opbouwen of verder uitbouwen van hun jonge onderneming. Dit doen zij door aanwezig te zijn met een stand en/of via het geven van seminars, workshops of masterclasses. Uit deze 1op1 gesprekken of presentaties worden vaak samenwerkingsverbanden en begeleidingstrajecten gevormd met een klantrelatie tot gevolg.

Programma

Binnen het avondprogramma vinden vier elementaire onderdelen plaats, te weten:

  • Plenaire sessies met kennisdeling (zoals succesvolle starters/ondernemers aan het woord)
  • Startersmarkt met standhouders (rond de 15 tot 20 kennispartners)
  • Seminars, presentaties en workshops (tussen 6 en 10)
  • Netwerken

Doel

Veel starters lukt het niet om hun bedrijf goed van de grond te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat dit vaak ligt aan gebrekkige kennis, begeleiding en ondersteuning. Met alle gevolgen van dien voor de starter en de regionale economie. Met deze startersdagen dienen wij het maatschappelijke doel in het zoveel mogelijk delen van kennis, verschaffen van informatie en het ontmoeten van andere ondernemers om deze uitval te reduceren. West-Brabant Business creëert een ontmoetingscentrum van vraag en aanbod en geeft zowel de starters als de kennispartners de ultieme gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te helpen. Starters vormen vaak de meest trouwe klanten voor de toekomst. Daarnaast biedt deelname aan de startersdag de mogelijkheid om in contact te komen met starters die nog geen keuze voor leveranciers hebben gemaakt en / of nog niet op de hoogte zijn van de vele mogelijkheden tot ondersteuning van hun bedrijf er zijn.

Aankomende events

 

 Eerdere events